Ανακαίνιση Μπάνιου

Είτε πρόκειται για την κατασκευή του μπάνιου σε μια καινούρια οικοδομή, είτε πρόκειται για την ανακαίνιση του μπάνιου σ’ ένα κατοικήσιμο σπίτι, αυτά που οφείλουμε να προσέξουμε, είναι ακριβώς τα ίδια.

Ο περισσότερος κόσμος, όταν κασκευάζει ή ανακαινίζει το μπάνιο του, προσπαθεί να δημιουργήσει έναν όμορφο χώρο, σύμφωνα πάντοτε με τα γούστα του. Διαλλέγει λοιπόν όμορφα πλακάκια κι είδη υγιεινής, βρίσκει έναν μάστορα να τα τοποθετήσει και περιμένει ένα σωστό αποτέλεσμα.

Δυστυχώς όμως, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Είναι πολλές οι λεπτομέρεις που καθορίζουν ένα όμορφο μπάνιο από την μια, αλλά λειτουργικό και τεχνικά ορθό από την άλλη. Ας δούμε μερικές από αυτές.

Υδραυλική Εγκατάσταση:

Ίσως η πλέον σημαντική λεπτομέρεια. Η ορθή επιλογή του υδραυλικού, σε συνδιασμό με την ορθή επιλογή των υλικών, έχει πολύ μεγάλη σημασία, αφού με την ολοκλήρωση της υδραυλικής εγκατάστασης, αυτή σκεπάζεται με την τσιμεντοκονία κι η πρόσβαση σ’ αυτήν είναι αδύνατη. Σε περίπτωση διαρροής, θα χρειαστεί να ξηλώσουμε ολόκληρο το μπάνιο και να το ξαναφτιάξουμε από την αρχή.

Τσιμντοκονία:

Η κατασκευή της τσιμεντοκονίας είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα γιατί σε περίπτωση που οι ρύσεις δεν κατασκευαστούν σωστά, θα λιμνάζουν νερά σε διάφορα σημεία του μπάνιου, αντί να πηγαίνουν στα σιφώνια.

Είδη Υγιεινής:

Τα είδη υγιεινής, τα διαλλέγουμε σύμφωνα με το γούστο και τις ανάγκες μας. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος σ’ αυτήν τη διαδικασία. Υπάρχει μόνον το προσωπικό στυλ του ιδιοκτήτη. Υπάρχουν ακριβές κι οικονομικές λύσεις για κάθε γούστο.

Διάταξη του Μπάνιου:

Αυτό που είναι εξίσου πολύ σημαντικό, είναι η διάταξη του μπάνιου, διότι θα μας ακολουθεί για όσα χρόνια υπάρχει το μπάνιο μας. Καλό είναι να μελετήσουμε τις ανάγκες του σήμερα, καθώς επίσης και τις πιθανές ανάγκες μας οι οποίες μπορεί να προκύψουν στο μέλλον. Θα βάλουμε το πλυντήριο μέσα στο μπάνιο; Θ’ αφήσουμε χώρο για ένα επιπλέον ντουλάπι μπάνιου; Κλπ.

Πλακάκια:

Αναφορικά με τα πλακάκια, κοιτάμε το χρώμα να είναι της επιλογής μας, να ταιριάζει με το γούστο μας και το στυλ του υπόλοιπου σπιτιού.

Κοιτάμε τις διαστάσεις των πλακιδίων, διότι η τελική αισθητική του μπάνιου μας, έχει άμεση σχέση με την διάσταση των πλακιδίων. Προσέχουμε οι ενώσεις των πλακιδίων, να μην έχουν «δόντια» όπως λέγεται στην ορολογία της οικοδομής, δηλαδή να είναι ευθείες οι γραμμές των αρμών. Αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από την ικανότητα του τοποθέτη.

Κατά την τοποθέτηση των πλακιδίων, πολλές φορές χρησιμοποιούμε διακοσμητικά ή μπορντούρες ή νιστέλα, τα οποία ομορφαίνουν το μπάνιο μας και του προσδίδουν μια ομορφότερη αισθητική.

Ένα πολύ σημαντικό θέμα στην τοποθέτηση των πλακιδίων, είναι να τοποθετούνται με τον σωστό αρμό. Πολλές φορές, παρατηρούμε μπάνια στα οποία τα πλακάκια έχουν τοποθετηθεί χωρίς αρμό. Σε κάποιους αρέσει να μην έχει αρμούς η επιφάνεια, αλλά αυτό είναι τεχνικά λανθασμένο, διότι με τα χρόνια, η συστολή κι η διαστολή από την εναλλαγή των καιρικών συνθηκών, θα επιφέρει το ξεκούφωμα των πλακιδίων. Ένας αρμός 3 χιλιοστών είναι μια σταθερή λύση.

Έπιπλα Μπάνιου:

Καλό είναι να επιλέξουμε μια ποιότητα που θ’ αντέξει στον χρόνο, διότι μέσα στο μπάνιο, υπάρχει έντονη υγρασία καθόλην την διάρκεια του χρόνου. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός πως πολλά μπάνια δεν διαθέτουν παράθυριο για τον σωστό αερισμό του χώρου, αυτό κάνει την επιλογή των επίπλων μπάνιου ακόμη πιό σημαντική.

Κακής ποιότητας ξύλινα έπιπλα, σε κάποια χρόνια θα «φουσκώσουν» και θα «σκάσουν», όπως λέμε. Ακόμη, αν τελικά επιλέξετε να τοποθετήσετε άβαφτα έπιπλα, προσέξτε ιδιαίτερα την διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά το στάδιο των ελαιοχρωματισμών από το αντίστοιχο συνεργείο.

« Στην ΑΝΑΔΕΙΞΗ, μελετάμε μαζί τις ανάγκες σας, επιλέγουμε μαζί τα υλικά, σχεδιάζουμε μαζί το μπάνιο σας και στο τέλος κατασκευάζουμε το ιδανικό μπάνιο για εσάς, μόνοι μας, χωρίς εσείς να ανησυχείτε για τίποτε άλλο.

Έχετε πάντοτε την επιλογή να περπατήσετε επάνω σε καθορισμένες γραμμές αγοράζοντας συγκεκριμένα προϊόντα ή αλλιώς, να μάς αναθέσετε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε μοναδικές για εσάς ειδικές κατασκευές, αυτό που φανταστήκατε, αυτό που καλύπτει τις προσωπικές σας ανάγκες ή αυτές του χώρου σας και τελικά να δώσετε μια προσωπική μορφή σε αυτόν.

Μπορούμε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε την ντουζιέρα, τον νιπτήρα, το έπιπλο μπάνιου, την οροφή, τον φωτισμό κλπ λεπτομέρειες, ώστε ο χώρος αυτός να είναι πραγματικά ο χώρος σας. »

« Στην ΑΝΑΔΕΙΞΗ θα μελετήσουμε τις ανάγκες σας και θα σχεδιάσουμε μαζί το σπίτι που καλύπτει τις προσδοκίες σας, με πολύ οικονομικό κόστος κατασκευής, άψογη τήρηση του χρονοδιαγράμματος, άρτιο τεχνικά, μα πάνω απ’ όλα, με ανθρώπινο τρόπο, τόσο κατά την διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας της συνεργασίας μας »

Αν χρειάζεστε κάτι περισσότερο, παρακαλώ, μην διστάσετε να πατήσετε εδώ «Θέλω Οικονομική Προσφορά»* και κάποιος από την ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο.