Θερμομόνωση

Με τον όρο ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου, εννοούμε τις πράξεις και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε, ώστε να θωρακίσουμε ένα κτίριο έναντι των απωλειών που έχει και να το καταστήσουμε όσο το δυνατόν γίνεται, λιγότερο ενεργοβόρο. Αυτό σημαίνει πως ελαχιστοποιούμε την ετήσια αναγκαία δαπάνη του κτιρίου για την θέρμανσή του και για την ψύξη του. Ένα κτίριο που δεν είναι σωστά μονωμένο, έχει πολύ μεγαλύτερες ανάγκες για ψύξη και για θέρμανση από ένα κτίριο που είναι σωστά μονωμένο, τα κουφώματά του είναι με θερμοδιακοπή, οι υαλοπίνακές του είναι ενεργειακοί, έχει μια πλήρη θερμομόνωση στην ταράτσα του και υπάρχει ένας καινούριας τεχνολογίας καυστήρας – λέβητας ή ακόμη κι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης, όπως είναι το τζάκι και η σόμπα πέλετ, το αέριο, το ηλεκτρικό καλοριφέρ, κλπ. Αυτό σημαίνει πρακτικά, πως ένα «Πράσινα δομημένο» κτίριο, εξοικονομεί πολλά χρήματα κάθε χρόνο.

Θερμομόνωση ταράτσας

 

Η θερμομόνωση της ταράτσας, είναι σημαντική για τρεις πολύ βασικούς λόγους. 

1. Κάθε χρόνο που ζούμε σε ένα σπίτι χωρίς θερμομόωνση στην ταράτσα, ξοδεύουμε πάρα πολλά χρήματα για την θέρμανση και τον δροσισμό του σπιτιού, τον χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα. Ο λόγος από την μια πλευρά, είναι πως τόσο η ζέστη των καλοριφέρ, όσο κι η ψύξη του καλοκαιριού από τα Air Condition, περνάει στο εσωτερικό του σπιτιού. Από την άλλη, η ζέστη ή η δροσιά, χάνεται λόγω των απωλειών και δεν μπορούμε να νιώσουμε ούτε δροασιά, ούτε ζέστη.

Εξωτερική θερμομόνωση ή θερμομόνωση κελύφους ή θερμοπρόσοψη κελύφους ή...

Με τον όρο θερμοπρόσοψη, εννοούμε την μόνωση που κάνουμε στην εξωτερική πλευρά των τοίχων ενός κτιρίου. Αλλιώς την ονομάζουμε και θερμομόνωση του κελύφους.

Η εξωτερική θερμομόνωση, είναι απαραίτητη σε μια κατασκευή, διότι δημιουργεί ένα φράγμα που σταματάει τις καιρικές συνθήκες οι οποίες μπορούν να καταπονίσουν ένα κτίριο, καθώς και όλους όσοι βρίσκονται στο εσωτερικό του.

Εταιρεία Ανάδειξη

Αναλαμβάνουμε την κατασκευή – ανακαίνιση – επισκευή κτιρίων από μπετόν, πέτρινων κατοικιών, ξύλινων κατοικιών και μεταλλικών κτιρίων.

Παρέχουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ολοκληρωμένες λύσεις, που περιλαμβάνουν την μελέτη - επίβλεψη - κατασκευή, πάσης φύσεως οικοδομικής και τεχνικής εργασίας.

περισσότερα

Από το Blog μας

07 Σεπτεμβρίου 2018
07 Σεπτεμβρίου 2018

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Γκινοσάτη 41, Μεταμόρφωση

Κιν.: 6938989898  Τηλ: 2114156974

Email: [email protected] 
Δευ - Παρ 9:00 - 17:30

Search