Προγράμματα ΕΣΠΑ-“Εξοικονομώ”

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων

     ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

  

Με τον όρο ενεργειακή αναβάθμιση ενός κτιρίου, εννοούμε τις πράξεις και τις ενέργειες στις οποίες προβαίνουμε, ώστε να θωρακίσουμε ένα κτίριο έναντι των απωλειών που έχει και να το καταστήσουμε όσο το δυνατόν γίνεται, λιγότερο ενεργοβόρο.

Αυτό σημαίνει πως ελαχιστοποιούμε την ετήσια αναγκαία δαπάνη του κτιρίου για την θέρμανσή του και για την ψύξη του.

   Ένα κτίριο που δεν είναι σωστά μονωμένο, έχει πολύ μεγαλύτερες ανάγκες για ψύξη και για θέρμανση από ένα κτίριο που είναι σωστά μονωμένο, τα κουφώματά του είναι με θερμοδιακοπή, οι υαλοπίνακές του είναι ενεργειακοί, έχει μια πλήρη θερμομόνωση στην ταράτσα του και υπάρχει ένας καινούριας τεχνολογίας καυστήρας _ λέβητας ή ακόμη κι εναλλακτικοί τρόποι θέρμανσης, όπως είναι το τζάκι και η σόμπα πέλετ, το αέριο, το ηλεκτρικό καλοριφέρ, κλπ.

   Αυτό σημαίνει πρακτικά, πως ένα «Πράσινα δομημένο» κτίριο, εξοικονομεί πολλά χρήματα κάθε χρόνο.

Πριν δούμε τις εργασίες που μπορούμε να κάνουμε ώστε ν' αναβαθμίσουμε ενεργειακά ένα κτίριο, ας δούμε (πατώντας εδώ) πρώτα σε ποιά ενεργειακή κατάσταση βρίσκεται σήμερα.

Οι επεμβάσεις που μπορούμε να κάνουμε ώστε να αναβαθμίσουμε ένα κτίριο ενεργειακά, είναι:

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

  • Μόνωση
  • Υγρομόνωση

 

- Ταράτσα & Δώμα :

Την ταράτσα (& το δώμα), για να μην έχουμε υγρασίες που φθείρουν το κτίριο, είναι καλό να την μονώνουμε, τουλάχιστον με μια υγρομόνωση. Οι τρόποι για να αντιμετωπιστεί το θέμα της υγρομόνωσης, είναι αρκετοί, αλλά θα επικεντρωθούμε στους επικρατέστερους και τους πλέον αποτελεσματικούς. Αυτοί είναι :

α. Με ασφαλτόπανο.

Το ασφαλτόπανο είναι ένας τρόπος υγρομόνωσης, πολύ αποτελεσματικός, αλλά καλό είναι να σκεπάζεται και να μην αποτελεί την τελική βατή επιφάνεια, διότι ελαχιστοποιείται η διάρκεια ζωής του. Αν σκεπαστεί, είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό και μεγάλη διάρκεια ζωής.

β. Με επαλειφόμενο στεγανωτικό.

Ένας τρόπος που συνεχώς κερδίζει έδαφος στην μάχη των υλικών για την αντιμετώπιση της υγρομόνωσης, είναι τα επαλειφόμενα στεγανωτικά. Υπάρχουν προϊόντα ενός ή και παραπάνω συστατικών, όπου στην ουσία δημιουργούν μια αδιαπέραστη προστατευτική μεμβράνη προστασίας από την εισχώρηση νερού και την δημιουργία των πολύ σημαντικών προβλημάτων της υγρασίας.

- Ανιούσα υγρασία :

Η ανιούσα υγρασία, είναι η υγρασία που ανέρχεται από το έδαφος, διαμέσου των τοίχων ή του σκυροδέματος κι εμφανίζεται κυρίως στα χαμηλά σημεία είτε εντός του κτιρίου, είτε στην εξωτερική πλευρά του.

Αυτή είναι συνήθως και η πλέον δύσκολη περίπτωση για την οριστική αντιμετώπισή της κι υπάρχουν δυστυχώς πάρα πολλές περιοχές συνολικά με το ίδιο πρόβλημα, αλλά ευτυχώς υπάρχει αντιμετώπιση, τόσο με την τεχνολογία (ειδικά μηχανήματα που εγκαθίστανται μόνιμα στο κτίριο και την εξαλείφουν), όσο και με πιο κλασσικές μεθόδους. Το σίγουρο είναι πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και χρήζει συγκεκριμένης τακτικής για την αντιμετώπισή της.

  • Θερμομόνωση

- Έτοιμα θερμομονωτικά πλακίδια :

Τα έτοιμα θερμομονωτικά πλακίδια, είναι μια λύση πολύ εύκολη και γρήγορη στην τοποθέτηση, με το μόνο μειονέκτημα, πως έχουν ακόμη πολύ υψηλό κόστος. Κάτω από τα θερμομονωτικά πλακίδια, κάνουμε πάντοτε την απαραίτητη υγρομόνωση, ώστε το νερό που θα περνάει μέσα από τα πλακίδια, να μην δημιουργεί προβλήματα υγρασίας στο κτίριο. Τα θερμομονωτικά πλακίδια, αποτελούνται από 5cm εξηλασμένης πολυστερίνης και μια στρώσης πολυμερικής τσιμεντοκονίας. Δημιουργούν τελική βατή επιφάνεια.

Πλήρης θερμομόνωση :

Την πλήρη θερμομόνωση, εμείς την αντιμετωπίζουμε με την εφαρμογή φράγματος υδρατμών, τοποθέτηση ασφαλτόπανου, τοποθέτηση εξηλασμένης πολυστερίνης πάχους 5cm, τοποθέτηση οικοδομικού πλέγματος, ρίξιμο μπετόν κατηγορίας C20/25 και κατασκευή των ορθών ρήσεων. Ως τελική βατή επιφάνεια, μπορούμε να αφήσουμε το μπετόν, είτε να κολλήσουμε πλακίδια, είτε να κατασκευάσουμε βιομηχανικό δάπεδο, με αρμούς διαστολής για την εφ’ όρου ζωής διάρκεια της θερμομόνωσης.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

  • Κουφώματα

Συνθετικά κουφώματα PVC :

Τα συνθετικά κουφώματα είναι μια οικονομική αλλά εξίσου αποτελεσματική επιλογή για τα κουφώματα. Είναι πολύ αποτελεσματικά στην ηχομόνωση και στην θερμομόνωση του κτιρίου. Υπάρχουν οι αρνητικές απόψεις για τα συνθετικά κουφώματα, όπως το ότι «κιτρινίζουν» ή πως μετά από λίγο «σπάνε», αλλά όλα αυτά είναι ένας μύθος που στερεί από όσους κτίζουν ή ανακαινίζουν, την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα καταπληκτικό προϊόν.

Κουφώματα Αλουμινίου :

Μια σταθερή επιλογή για τα κουφώματα, είναι τα κουφώματα αλουμινίου. Ιδανικά για την αποτύπωση κάθε είδους αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, με άψογη αισθητική και τέλεια εφαρμογή. Υπάρχουν από πολύ ελαφριές κι οικονομικές σειρές, μέχρι πολύ βαριές και δαπανηρές λύσεις, για κάθε γούστο.

Ξύλινα κουφώματα :

Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, η τοποθέτηση ξύλινων κουφωμάτων, είναι υποχρεωτική από το νόμο για λόγους αισθητικής της ευρύτερης περιοχής. Είναι σίγουρα μια επιλογή που κοστίζει περισσότερο, όμως σε κάθε περίπτωση, δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός και αξίζει από τα επιπλέον χρήματα που κοστίζει.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

  • Καυστήρας _ Λέβητας :

Ένα θέμα που χρήζει προσοχής, είναι το είδος του Καυστήρα _ Λέβητα που διαθέτει το κτίριο, διότι ένας μικρός ή ένας παλαιός ή ένας κακοσυντηρημένος Καυστήρας _ Λέβητας, είναι πηγή απώλειας θέρμανσης, όταν με την ίδια ποσότητα πετρελαίου, αποδίδει λιγότερες θερμίδες θέρμανσης. Σε αυτήν την περίπτωση, πρέπει να επιλέγουμε όχι μόνο σύμφωνα με το ποια είναι η πιο οικονομική προσφορά, αλλά να εξετάζουμε επίσης την αξιοπιστία του, την αντοχή του στον χρόνο και φυσικά να φροντίζουμε για την συστηματική του συντήρηση.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ

  • Έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) :

Το πιστοποιητικό ενεργειακής απόδοσης ενός κτιρίου ή ΠΕΑ, είναι το επίσημο έγγραφο που καταδεικνύει την ενεργειακή του κλάση και καθορίζει τόσο σε ποια ενεργειακή κατηγορία ανήκει σύμφωνα με το πόσο ενεργοβόρο είναι, καθώς και το ποιες επεμβάσεις πρέπει να γίνουν ώστε να μετατραπεί σε ένα κτίριο ενεργειακής κατηγορίας Α. Τα ΠΕΑ, τα εκδίδουν οι ενεργειακοί επιθεωρητές, οι οποίοι είναι μηχανικοί οι οποίοι έχουν μητρώο ενεργειακού επιθεωρητή από το ΥΠΕΚΑ. Εμείς συνεργαζόμαστε με ενεργειακούς επιθεωρητές, για την διευκόλυνσή σας στην έκδοση του πιστοποιητικού.

 

« Στην ΑΝΑΔΕΙΞΗ θα μελετήσουμε τις ανάγκες σας και θα σχεδιάσουμε μαζί το σπίτι που καλύπτει τις προσδοκίες σας, με πολύ οικονομικό κόστος κατασκευής, άψογη τήρηση του χρονοδιαγράμματος, άρτιο τεχνικά, μα πάνω απ’ όλα, με ανθρώπινο τρόπο, τόσο κατά την διάρκεια, αλλά και μετά το πέρας της συνεργασίας μας »

 

 

Αν χρειάζεστε κάτι περισσότερο, παρακαλώ, μην διστάσετε να πατήσετε εδώ «Θέλω Οικονομική Προσφορά»* και κάποιος από την ομάδα μας θα επικοινωνήσει μαζί σας το συντομότερο.

Εταιρεία Ανάδειξη

Αναλαμβάνουμε την κατασκευή – ανακαίνιση – επισκευή κτιρίων από μπετόν, πέτρινων κατοικιών, ξύλινων κατοικιών και μεταλλικών κτιρίων.

Παρέχουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου και ολοκληρωμένες λύσεις, που περιλαμβάνουν την μελέτη - επίβλεψη - κατασκευή, πάσης φύσεως οικοδομικής και τεχνικής εργασίας.

περισσότερα

Επικοινωνία

Διεύθυνση: Βασιλείου Δεληγιάννη 3Α, Μεταμόρφωση 144 52, Αττικής

Υποκατάστημα 1 : Φιλοποίμενος 13, Πάτρα, 262 21, Αχαϊας

Υποκατάστημα 2: Στέλιου Καζαντζίδη 47, Θεσσαλονίκη, 570 01

Υποκατάστημα 3: Βασιλέως Γεωργίου Β 14, Ναύπλιο, 211 00

Κιν.: 6938989898  Τηλ: 2102846900 & 2114156974

Email: [email protected] 
Δευ - Παρ 9:00 - 17:30

Search